Paspoort voor een medaille: sportslavernij na mensenhandel

Een paspoort voor beoogde medailles op internationale kampioenschappen. In hun drang om in de vaart der volkeren op te stoten kopen rijke oliestaten als Bahrein, Qatar en Azerbeidzjaan, maar ook Turkije massaal atleten aan – meestal van Afrikaanse origine. De nationaliteitswijzigingen leiden niet alleen tot competitievervalsing, maar kent ook een schaduwzijde: sportslavernij. Lees verder op NoordHollandsDagblad.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Nog geen reacties op dit item; waarschijnlijk ondergesneeuwd in alle WK uitzendingen, berichtgeving etc.
    Maar…….wat een SCHOKKEND inkijkje geeft deze documentaire. M.n. ook het laatste deel. over de rol van een aantal atletenmanagers is ronduit onthutsend!