Hardlopen op het randje van de wereld

Hans Koeleman (59) is tweevoudig olympiër, hardloper en schrijver. Onder meer hoor. Want ondertussen schaaft hij met Bram Bakker en Abdelkader Benali aan een theatertour. Wat ze gemeen hebben? Hardlopen. Hij werkte vijftien jaar bij Nike in Amerika en kwam geïnspireerd terug. En zoals dat bedrijf ooit filosofeerde: there is no finish line, zo is het voor Hans. “Het is nooit af.”

Kano en kajak
“Hier bij Blijburg kom ik heel graag, het is een van de mooiste plekken van Amsterdam. Ik heb vier jaar in Zuid-Californië gewoond, dit had zo in Santa Monica kunnen staan. Het hout, de kleuren, de stilte, het uitzicht. Ik schreef mijn boek Olympiërs hier deels. Als ik in de vroege ochtend of de late avond met m’n kano of kajak aan kom peddelen, dat is zo genieten.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>