Roskam: IAAF biedt nog sluiproute naar WK atletiek

De Nederlandse atletiekkampioenschappen in Utrecht hebben dit weekeinde geen nieuwe Oranje-atleten opgeleverd voor de WK in Londen, begin augustus. Aanvankelijk was zondag 16 juli door de Atletiekunie aangemerkt als de laatste dag waarop WK-kwalificatie kon worden afgedwongen, maar de bond heeft nu laten weten dat de deur naar Londen nog niet helemaal dicht zit.

Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie geeft toe dat er nog een sluiproute via de internationale atletiekfederatie IAAF is. “De kwalificatieprocedure is ingewikkeld internationaal. De IAAF heeft een beoogd aantal deelnemers voor de WK, met een bepaald aantal deelnemers per onderdeel. Dat kunnen er bijvoorbeeld 32 zijn. En daar is ook een limiet aan gekoppeld, die wij hebben overgenomen”, legt Roskam uit. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>