Geen WK marathon voor Abdi Nageeye

De Nederlandse equipe voor de WK atletiek in augustus krijgt steeds meer vorm. De atleten die zich nog niet geplaatst hebben voor Londen, doen dit weekeinde tijdens de NK atletiek een nieuwe poging.

Marathonloper Abdi Nageeye laat vandaag juist weten af te zien van deelname aan de wereldkampioenschappen, die van 4 tot en met 13 augustus gehouden worden. “De WK komen iets te vroeg na Rotterdam”, zegt zijn manager Valentijn Trouw. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • F.E. Springer

    Ongelooflijk!

    Welke van die twee marathons is verplaatst? Hoe lang heb je nodig tussen twee marathons? Of is er meer te verdienen in een najaarsmarathon?

  • zeg toch gewoon de waarheid. In een najaarsmarathon krijgen ze start/aankomstgeld terwijl ze op het WK enkel lopen voor de eer. Ze kiezen dus simpelweg voor het geld.

  • Laat hem lekker zelf bepalen welke marathons hij gaat doen. Het is zijn broodwinning. Als ik in Abdi’s schoenen zou staan dan zou ik ook kiezen voor een marathon met startgeld. De hypotheek moet toch betaald worden. Go for it Abdi!!

  • Je kan maar 2 marathons per jaar lopen en midden in de zomer is zeker niet ideaal voor snelle tijden of nieuw PR. Ik begrijp zijn keuze helemaal. Het is kiezen tussen WK marathon of najaarsmarathon. Allebei kan niet.

  • Waar ik dan wel weer een beetje moeite mee heb is dat er voor de OS kantjes vol getikt werden over 8 seconde en er nu moeiteloos vanaf gezien wordt. En uiteraard snap ik de beweegredenen donders goed. Het blijven lastige keuzes.