Speerwerper Thomas Röhler gebruikt drone voor betere techniek

Olympisch kampioen speerwerpen Thomas Röhler uit Duitsland gaat vaker een drone gebruiken tijdens de trainingen. De beelden vanuit de lucht moeten de 25-jarige atleet meer inzicht geven in zijn techniek. Het is misschien een innovatief idee voor meer atletiekonderdelen. “Je krijgt gedetailleerder informatie over de bewegingen”, zegt hij. Tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika is voor het eerst getest met een drone. Dat is goed bevallen. Röhler krijgt advies van specialisten in de biomechanica.

De speerwerper heeft dit jaar het nationale record gevestigd met 93,90 meter. Het is zijn droom om 100 meter te werpen. Jan Zelezny is wereldrecordhouder met 98,48 mtr. De verste worp is 104, 80 meter van Uwe Hohn uit 1984. Daarna is om veiligheidsredenen het zwaartepunt van de speer aangepast.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>