Duitser Arne Gabius kiest Frankfurt- of New York-marathon

Frankfurt (29 oktober) of New York (5 november) wordt de najaarsmarathon van de Duitse recordhouder Arne Gabius (2.08.33). De Berlijn-marathon in september komt te vroeg na (wederom) een blessure. De 36-jarige atleet is in april uitgevallen in de Hannover-marathon met problemen met de achillespees. Ook vorig jaar is Gabius weinig succesvol geweest. Op de EK in Amsterdam is de Duitser uitgestapt en daarna heeft hij ook de Olympische Spelen in Rio gemist. De wereldkampioenschappen van dit jaar in Londen zijn onhaalbaar.

Hij wil zich nu goed voorbereiden op een najaarsmarathon. “Op dit moment train ik zo’n 160 kilometer per week. Dat gaat goed en ik heb geen last meer van de blessure”. Het is de bedoeling dat Arne Gabius binnenkort een aantal kortere wegwedstrijden gaat lopen, voordat hij op hoogtestage naar het Zwitserse St. Moritz gaat. In september wil hij een halve marathon lopen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>