Selecteren Keniaanse atleten voor WK wordt nog puzzel

De WK-trials voor Keniaanse atleten zijn op 23-24 juni. De eerste drie atleten worden geselecteerd voor het titeltoernooi, maar de technische commissie van de Keniaanse bond heeft nog wel een aantal problemen op te lossen. Het dopingbeleid van Athletics Kenya ligt onder het vergrootglas. Wie naar Londen wil moet de uitslagen van vijf dopingtesten (waarvan twee zgn. ‘out-of-competition’) op tafel kunnen leggen.
 
Athletics Kenya heeft ook al duidelijk gemaakt, dat men niet graag ziet dat atleten gaan ‘dubbelen’ op de wereldkampioenschappen. Dat geldt voor een combinatie van bijv. 5000/10.000 meter. De bond wil hier overleg over. Op sommige onderdelen zullen op de WK mogelijk vijf atleten uit Kenia meedoen. Dat komt doordat de wereldatletiekbond IAAF ‘wildcards’ uitdeelt aan de regerende wereldkampioen(e) en de winnaars van het Diamond League-circuit in 2016. Dat is bijv. op de 800 meter van de mannen het geval, waar David Rudisha goud heeft gewonnen in Peking en Ferguson Rotich vorig jaar het DL-klassement heeft gewonnen. De verwachting is dat de Keniaanse WK-selectie uit ca. zestig atleten zal bestaan. Bij de laatste wereldkampioenschappen in Peking heeft Kenia 7 x goud, 6 x zilver en drie maal brons veroverd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>