Thijmen Kupers stunt met winst bij DL Stockholm [update]

Thijmen Kupers heeft de 800m gewonnen tijdens Diamond League wedstrijden in Stockholm. Kupers had het geduld om tot 700m te wachten met zijn aanval en kwam als eerste over de streep in een tijd van 1’45.02. Kupers was daarmee slechts 0.03s langzamer dan afgelopen week toen hij de FBK won in een nieuwe pr tijd van 1’44.99.

In Stockholm versloeg Kupers vandaag onder andere Adam Kszczot achter zich. Kszczot, veelvoudig Europees kampioen, die een tijd aan de leiding had gelopen.

Update met passage uit persbericht Team4Mijl: In de callroom werd er zelfs even door Adam Kszczot gesproken: “Ik wil graag een harde race lopen vandaag, dus laten we niet met zijn allen vechten in de eerste 200 meter. Ik ga direct achter de haas aan en trek zo hard mogelijk door.” Voor Thijmen was dit een goed teken. “Mijn plan was hierdoor gemakkelijk. Ik wilde zo dicht mogelijk achter Kszczot lopen en hem in het laatste stuk voorbij proberen te sprinten. En zo geschiedde. Door de wind had Thijmen het erg zwaar, maar met nog 100 meter te gaan zat hij nog steeds strak in de rug van Adam. “Het was alsof ik de tactiek van vorige week kon kopieren en wederom had ik een goede eindsprint. Ik was zo blij met de winst dat ik niet eens naar de tijd had gekeken. Na de finish zag ik pas dat ik bijna net zo hard had gelopen als in Hengelo, slechts 0.03 langzamer.”

Uitslagen
1. NED KUPERS Thijmen 1:45.02
2. IRL ENGLISH Mark 1:45.42
3. RSA van RENSBURG Rynhardt 1:45.73
4. POL KSZCZOT Adam 1:46.06
5. FRA DAHMANI Samir 1:46.09
6. SWE KRAMER Andreas 1:47.35
7. INGEBRIGTSEN Filip 1:47.94

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>