Organisatie erkent: ’Te weinig duikers bij dodelijk ongeluk Venlo’

Bij de obstacle run in Venlo waar vorige week een dodelijk ongeval plaatsvond, waren te weinig duikers actief. Volgens de vergunning moesten er zes duikers en vier reddingszwemmers aanwezig zijn maar in werkelijkheid waren er vier duikers en twee lifeguards, erkent de organisatie tegenover De Limburger. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Triest dat er een dodelijk ongeval plaatsvindt. Door Discovery, Geografic Channel en de vele Commando en Nayy Seal achtige lprogramma’s (Bear Grylls is er miljonair mee geworden). Wil iedereen die wil en durft een dagje stormbaan spelen.
    Bijna alles moet steeds wilder en spannender, Maar de gemiddelde deelnemer heeft nauwelijks ervaring met al die gekkigheid.

    Ik heb zelf een paar keer aan de Strongmanrun in Hellendoorn meegedaan. Het is pittig maar als je vrij makkelijk een paar uur kunt rennen is het prima te doen. Wat mij opviel voor en na het evenement, is dat het gros van de mensen die meedoet fitness en sportschool types zijn en niet echt hardlopers. En gezien de afstand die je moet afleggen is lopen toch echt de basis. Al deze mensen doen lekker met groepjes samen mee, niet gehinderd door enige ervaring met springen en klauteren. Maar goed het kan en mag allemaal voor eigen rekening en risico. De evenementen groeien als kool en de organisaties en deelnametarieven ook. Het is nieuwe business geworden en helaas is het dan onvermijdelijk dat er een keer een helaas dodelijk ongeval plaatsvindt.

    • Interessant, tenslotte wordt in Losseveter regelmatig ook gewag gemaakt van mensen die overlijden tijdens een marathon. Hoe populairder een sport des te groter de kans dat zoiets gebeurt, dat is alles