Jarige Schippers wint, wordt gediskwalificeerd en wint dan toch

Dafne Schippers heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Oslo de 200 meter gewonnen. Maar dat had wel veel voeten in de aarde. De regerend wereldkampioene maakte een valse start, wat volgens de regels directe diskwalificatie betekent. Maar de Noorse officials gunden de grote publiekstrekker op haar 25ste verjaardag een cadeautje: ze mocht toch van start gaan. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Een aanfluiting van de geldende reglementen. En dat in de Diamond League. Geen enkele reden verantwoordt het niet diskwalificeren. Als het voor de start te rumoerig is, steek je als atleet gewoon je hand op. Jan met de pet in een regionale wedstrijd zou in hetzelfde geval genadeloos uitgesloten geweest zijn. En zo hoort het ook. De geloofwaardigheid van de atletieksport komt zo nog maar eens in het gedrang.

  • paul wernert

   Zoefert de snoefert, je blaast weer eens lekker hoog van de toren: “de geloofwaardigheid van de atletieksport komt zo nog maar eens in het gedrang”….. En “geen enkele reden verantwoordt het niet diskwalificeren”. Nou, dat bepaalt dus de scheidsrechter ter plaatse.

   • Volgens mij is ze helemaal nooit gediskwalificeerd geweest, want er is nooit een rode kaart laten zien. Dus ze zou die DQ in de uitslag sowieso hebben kunnen aanvechten vanwege een ‘vormfout’… foutje van de starter, de startprocedure is niet gevolgd…

    • En ik wacht nog steeds op het artikel in het reglement dat toelaat een valse start te nemen, zoals overduidelijk het geval was met Schippers. Overmacht was hier helemaal niet van toepassing. Enkel wat rumoer, zoals zo vaak het geval is. Dan heeft de atleet het recht om de start even uit te stellen door de hand op te steken. Een flagrante juryfout dus, niet toevallig na zware druk van de entourage van Schippers. Unaniem veroordeeld in de internationale sportpers. Maar toch zijn er hier die dit ‘niet diskwalificeren’ verdedigen.

     • hugo kusters

      Ik zie dat mijn reactie van 21 uur geleden, waarin ik jou 100% gelijk geef Zoef, nog niet goedgekeurd is