Lopers boos: ‘We zijn de verkeerde kant opgestuurd’

Het was de onverbiddelijke hitte van de brandende zon die álle lopers tijdens de MaasdijkMarathon parten speelde; maar meer nog hadden met name de marathonlopers last van het feit dat ze direct na de start al de verkeerde kant op gestuurd werden. 

Boze reacties na afloop waren het resultaat. ,,Gelukkig kregen we op tijd te horen dat we de tweede lus naar Megen niet hoefden te maken. Maar of we nu precies die 42,195 meter gelopen hebben? Ik betwijfel het”, verwoorddde de Osse Monique Broeksteeg de kritiek. ,,Bovendien waren er veel te weinig drinkposten. Dat had met dit warme weer wel gemoeten.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ik heb vernomen dat andere afstanden ook niet kloppen, zo is de parcours van 10 km de werkelijke afstand 8 km. De winnaar van “10 km” heeft 28:35 op zijn naam geschreven.

 • Ik was zelf een van de deelnemers en het was dramatisch; meteen vanaf de start de verkeerde kant opgestuurd en na 2,8 km waren we weer bij de start. De auto die voorop reed kende het parcours niet en zo zijn wij, de eerste lopers, 3 maal verkeerd gestuurd. Het waren 2 rondjes en na 25km hadden we het eerste rondje afgelegd. De koploper en mijzelf hebben er dan ook na de eerste ronde de brui aangegeven.

  • Ik heb er zelf ook gelopen. Ik heb zelf al heel veel marathons gelopen maar dit slaat echt alles. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Gelukkig was het voor mij maar een training in voorbereiding voor het NK 100km maar een voorrij auto die zelf ook niet de route weet slaat echt alles. In totaal ben ik zelfs 3 keer verkeerd gelopen. Ik kwam dus ook na 25km op de baan voor het eerste rondje. Omdat ik lekker kilometers wilde draaien ben ik wel gewoon doorgelopen en kwam ik uiteindelijk ondanks de inkorting van de 2e lus op 43km. Ik vraag me af of er volgende jaar nog lopers naar dit evenement toegaan. Conclusie het was een grote chaos!

 • Wij waren er als toeschouwers
  Onderweg op verschillende plaatsen gestaan. In Teefelen bleek dat de lopers al 2,8 km verkeerd gelopen te hebben. En bij de dijk in Oijen waren ze al 3x verkeerd gestuurd.
  Onbegrijpelijk dat zoiets voor kan komen.
  En bij de rotonde in Marcharen was het een grote puinhoop, alles liep door elkaar.
  En de atletiekunie adviseert om bij 27 graden wedstrijden langer dan 16 km voor 9 uur te laten starten.
  Waarom volgt de organisatie dit advies niet?
  De organisatie moet nog heel veel leren en op deze manier zullen er in een volgende editie niet veel deelnemers zijn aan deze marathon.
  De lopers trainen maanden voor deze marathon maar we denken dat de organisatie dat niet beseft.

 • Wij waren er als toeschouwers
  Onderweg op verschillende plaatsen gestaan. In Teefelen bleek dat de lopers al 2,8 km verkeerd gelopen te hebben. En bij de dijk in Oijen waren ze al 3x verkeerd gestuurd.
  Onbegrijpelijk dat zoiets voor kan komen.
  En bij de rotonde in Marcharen was het een grote puinhoop, alles liep door elkaar.
  En de atletiekunie adviseert om bij 27 graden wedstrijden langer dan 16 km voor 9 uur te laten starten.
  Waarom volgt de organisatie dit advies niet?
  De organisatie moet nog heel veel leren en op deze manier zullen er in een volgende editie niet veel deelnemers zijn aan deze marathon.
  De lopers trainen maanden voor deze marathon maar we denken dat de organisatie dat niet beseft.