Kilian Jornet loopt halve marathon bergop aan ongezien tempo

Kilian Jornet wordt aanzien als de beste bergloper ter wereld. En dat toonde de Catalaan dit weekend in Noorwegen. Hij liep er 21km bergop aan een gemiddelde van 4min.20 per kilometer. Waanzinnig.

In het Noorse Geiranger stond hij aan de start van de wedstrijd ‘Fra Fjord til Fjell’ (‘Van Fjord naar de top’). En of hij er indruk maakte. Kilian liep er 1u30’52” over een afstand van 21 km. Dat lijkt niet zo indrukwekkend, maar is het wel als je weet dat hij 1.519 hoogtemeters moest overwinnen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>