Deense Anna Emilie Möller wint steeple in Oordegem

De 19-jarige Anna Emilie Möller uit Denemarken heeft met 9.37.58 min. de 3000 meter steeple chase gewonnen in het Belgische Oordegem. Ze heeft een grote voorsprong op de concurrentie. De atlete blijft hiermee onder de WK-limiet (9.42). Op 15 juni zal er meer tegenstand zijn als de Deense haar debuut maakt bij een Diamond League-meeting in het Bislett-stadion in Oslo. Möller is ook naar de Spelen in Rio geweest. Daar heeft de loopster een Europees juniorenrecord en een Deens record gevestigd met 9.32.68 min.

In Oordegem verbetert sprintster Mathilde U Kramer haar beste tijd op de 100 meter tot 11.71 sec. (+1.1). In de finale wordt het 11.73 sec. De wereldtop zal niet schrikken, maar het zijn de snelste tijden van een Deense in 30 jaar. Sara Slott Petersen wordt zesde op de 400 meter horden bij de DL-meeting in Eugene met 54.85 sec. De winnares van Olympisch zilver moppert een beetje over ‘kleine foutjes’ en ‘jetlag’, maar het is een prima begin van het outdoorseizoen in een sterk bezet veld met het komplete Olympische podium en zeer goede Amerikaanse atletes.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>