Winnares Linz Marathon positief getest

De Kroatische marathonloopster, Danijela Kuna, die op 9 april de Linz Marathon won in 2.43.55 is positief getest op Epo. In afwachting van de analyse van de B-staal is zij voorlopig geschorst.

door René van Zee

Voor de zoveelste keer kwam Linz negatief in het nieuws. Reeds in 2012 werd de als tweede geëindigde Richard Kipchumba in Linz op EPO getest en geschorst. In 2010 werden de tijden van de winnaars niet erkend, omdat na meting van het parcours, dit 200m te kort bleek te zijn. In 2007 ontstond er een discussie over de tijd van de winnaar Olexander Kusin (Oekraïne), die toen onder warme omstandigheden won in een nieuw parcoursrecord 2.07.33. Bij navraag bleek, dat er geen dopingcontrole was geweest. Het parcoursrecord bleef ondanks grote twijfels gehandhaafd. Kusin is tegenwoordig als trainer werkzaam voor de atletiekbond van de Oekraïne.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>