Fitness trackers slecht in tellen calorieën

De hartslag wordt behoorlijk goed gemeten, maar fitness trackers zijn heel slecht in het tellen van verbrande calorieën. Dit blijkt uit onderzoek van de Stanford University. Zeven armbanden van verschillende fabrikanten zijn getest bij diverse activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen, maar ook gewoon stil zitten. Zestig personen met een verschillende lengte, gewicht en sportachtergrond hebben meegedaan aan het onderzoek. De resultaten van de fitness trackers zijn vergeleken met de laboratorium-uitslagen.

Bij de hartslagmeting varieert de afwijking van 2-7 %. Bij de meting van de calorieverbranding zijn de verschillen enorm, soms tientallen procenten. Het advies is om niet te veel te vertrouwen op de gegevens van de calorieteller. Of zoals een van de onderzoekers zegt: “je moet niet wat extra gaan eten als je denkt dat het 1000 calorieën zijn, terwijl je in werkelijkheid maar 700 calorieën hebt verbrand”. 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>