Symposium “Hardlopen voor vrouwen met borstkanker”

Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt, kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, bestralingen, chemokuren en ziekenhuisopnames. Dit pleegt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. En dat terwijl een goede conditie nu belangrijker is dan ooit. Lichamelijk om de verschillende behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan. Mentaal om alles even van je af te kunnen zetten.

Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het kan best eng zijn om (weer) te gaan hardlopen. Kan je dat favoriete rondje blijven hardlopen? Is wandelen niet beter dan hardlopen? En wat te doen als je moe bent? En is bewegen goed bij lymfeoedeem?

Tijdens het hardloopsymposium “Hardlopen voor vrouwen met borstkanker” op 9 juni 2017 wordt er ingegaan op deze vragen. Dhr Komdeur, sportarts van Sportmedisch Centrum Papendal, dr Peters gepromoveerd op vermoeidheidsklachten van het Radboudumc en mvr Schretlen, fysiotherapeut in de oncologie bij fysiotherapie Malden-Molenhoek zullen hun kennis delen. Barbara Kerkhof zal een forum leiden met drie hardlopende (ex) kankerpatiënten. Tussendoor zal Miranda Boonstra een korte hardlooptraining geven.

Locatie: Nijmegen Atletiek, Heemraadstraat 3. Inloop vanaf 18:15, programma start om 18:45. Entree is 5 euro, thee en koffie zijn inbegrepen. Aanmelden via rcvryrun@gmail.com

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>