Susan Krumins start bij de 30e Frauenlauf in Wenen

 

Door: Rene van Zee

Zondag staat Susan  Krumins -Kuijken aan de start van „de 30e Österreichischen Frauenlauf“ in Wenen. Liefst 35000 deelneemsters uit 90 landen hebben zich ingeschreven. De Frauenlauf is een van de grootste vrouwenlopen ter wereld en was in korte tijd uitverkocht. Er zijn twee afstanden die gelopen kunnen worden, de 5km(24900) en de 10km( 6500).  

Voor de vijf kilometer is een eliteveld samengesteld, waarbij de organisatie heeft geprobeerd de winnaressen aan de start te krijgen van de laatste 12 jaar. Aan de start staan onder andere Sara Moreira (POR), Jess O’Connell (CAN), Ana Dulce Félix (POR), Sabrina Mockenhaupt (DEU), Krisztina Papp (HUN) en Susan Krumins (NED). Ook Irina Mikitenko behoort tot de deelneemsters, zij is intussen met de wedstrijdsport gestopt en loopt voor de Fun mee. Het parcoursrecord staat op naam van Ana Dulce Felix met 15.27.4. Susan Krumins (8e op de 5000 bij de Olympische Spelen in Rio) wordt door de organisatie als favoriete gezien. Er is ook Nordic Walking, waaraan 3600 vrouwen deelnemen.

Tip: Op de cover van het Losse Veter magazine #17 straalt Susan Krumins. In het magazine kun je een prachtig interview van Pim van Esschoten lezen die Susan uitgebreid heeft geinterviewd. De rode draad: Hoeveel je met een positieve instelling kunt bereiken. Ook Krumins heeft de nodige tegenslagen gekend maar haar on-Nederlands positivisme laat haar grenzen verleggen waar anderen van dromen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>