Nijmegen klaar voor Marikenloop at the park

Het nieuwe hardloopfestival Marikenloop at the park verwelkomt aanstaande zondag 20.000 deelneemsters en toeschouwers. De 15e editie van de Nijmeegse Marikenloop is veranderd in een sportief festival in Park Brakkenstein. Naast hardlopen kunnen deelneemsters en publiek shoppen, onder andere bij de grote stand inclusief shoe wall, nieuwe sporten uitproberen, eten en drinken bij de diverse foodtrucks en hun prestatie vieren bij het optreden van de Crazy Pianos. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkussens en zich laten schminken in de kidszone. Onder de 9000 deelneemsters zijn ook voormalig Marikenloop-winnaressen Ruth van der Meijden en Irene van Lieshout.

Gratis busvervoer
Alle deelneemsters aan de Marikenloop kunnen op zondag 21 mei gratis met alle Breng bussen naar de start in Park Brakkenstein reizen. Busvervoerder Breng vervoert hardloopsters uit de regio op vertoon van hun startnummer naar NS station Nijmegen Heyendaal. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retourtje Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen Heyendaal. Loopsters die gebruikmaken van het gratis busvervoer, wordt gevraagd uiterlijk aanstaande vrijdag een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de opstapplaats.

Muziek
Zowel op als rondom het festivalterrein zijn diverse muziekgroepen en artiesten te vinden. Om 13.45 uur en 15.30 uur geven de Crazy Pianos een show op het hoofdpodium. Tussendoor treedt hier een DJ van Sky Radio op. Bij de ingang van Park Brakkenstein worden deelneemsters en bezoekers verwelkomd door de countryklanken van de dames van Dolly I beg you pardon. DJ KES zorgt voor het laatste steuntje in de rug richting de finish. Onderweg staan diverse sambabands en andere muziekgroepen aan het parcours. Ook een kudde schapen en een groep mannelijke modellen van Optimel moedigen de loopsters aan.

Toploopsters
De 15e Marikenloop kent een sterk topveld. Ruth van der Meijden zal haar titel verdedigen. Zij won de Marikenloop eerder in 2012, 2014 en 2016. Indien zij een vierde titel toevoegt, is de Groesbeekse atlete recordhoudster met de meeste overwinningen bij de Nijmeegse vrouwenloop. Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, komt aan de start van de 15e editie. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Julia van Velthoven, Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen strijden zij om de titel op de 5 kilometer.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>