‘Petje met ogen’ weert buizerd-aanvallen bij Jan uit Winterswijk

Jan Heijnen wordt niet meer aangevallen door buizerds sinds hij een baseball-petje draagt met daarop twee nepogen. ,Ze vallen altijd van achteren aan’’, zegt Heijnen. ,,Dat doen ze omdat ze het slachtoffer niet in de ogen willen kijken, heb ik me laten vertellen. Ik heb twee jaar terug een petje met ogen aangeschaft en sindsdien word ik niet meer aangevallen.’’ Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Jan, ik heb dezelfde ervaring! Ik werd met mountainbiken ook tweemaal van achteren aangevallen. Dat doen buizerds als je te dicht bij hun nest/territorium komt. Sind ik twee ogen op de achterkant van mijn helm heb aangebracht ben ik (tot nu toe) niet meer aangevallen.
    Dus dit is het proberen waard, goede tip!

    Bert Vreeswijk