Deze ‘prestatiebevorderende’ reclame van Ben Johnson zorgt voor ophef

Een reclame op televisie met in de hoofdrol de op doping betrapte sprinter Ben Johnson ligt onder vuur in Australië. De anti-doping autoriteit van Australië vindt dat Johnson ”het gebruik van prestatiebevorderende middelen in een positief daglicht stelt”, meldt de BBC.

Johnson, die olympisch goud op de 100 meter in Seoul in 1988 kwijtraakte na een positieve test op de anabole steroïde stanazolol, prijst in de reclame een app voor de mobiele telefoon van een wedkantoor aan als ”positief getest op snelheid en kracht, steeds weer opnieuw”. Het bedrijf heeft gezegd dat het de reclame niet wil terugtrekken. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>