Butter en Choukoud: Marathon onder de 2 uur onmogelijk

Zaterdagochtend zal in alle vroegte, om 05.45 uur, in Monza een poging worden gedaan om een onmogelijk geachte barrière op de marathon te slechten. Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa en Zersenay Tadese mikken op een tijd onder de 2 uur op het racecircuit in Monza. De Nederlandse marathonlopers Michel Butter en Khalid Choukoud geven het ambitieuze project van Nike weinig kans van slagen.

Michel Butter denkt dat ‘Nike Breaking 2’ vooral een commerciële stunt is. ,,Zij lanceren een nieuwe schoen en krijgen een hoop exposure. Als er een tijd van 2 uur en 2 minuten wordt gelopen, heeft het sportmerk nog altijd gigantisch veel aandacht gekregen. Ik weet dat mensen als Jos Hermens al veel langer met deze tijd bezig zijn, maar dat was voor de langere termijn. Nike praat nu ineens over dit jaar. Ik denk zelf dat een tijd onder de 2 uur nog zeker tien jaar gaat duren. In onze sport zijn we al aardig aan het plafond aan het raken.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>