Wereldkampioen polsstok Shawn Barber komt uit de kast op Facebook

De Canadese polsstokspringer Shawn Barber is deze week uit de kast gekomen. De atleet deed dat via een post op Facebook. De 22-jarige wereldkampioen bedankt zijn ouders voor hun steun de laatste tijd. ‘Ik blijf groeien als mens en kan bouwen op een geweldig team van mensen die me steunen.’

Barber deed eerder van zich spreken door een positieve dopingtest. Hij zou vlak voor de Olympische Spelen positief getest hebben op het gebruik van cocaïne. De atleet hield het erop dat de positieve test veroorzaakt was doordat hij geslachtsverkeer had gehad met een vrouw die hij online had ontmoet. Doordat hij met haar gekust zou hebben, zou de cocaïne in zijn lichaam terecht gekomen zijn. Die uitleg werd uiteindelijk geaccepteerd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>