Recordregen tijdens zevende editie Roermond City Run

Zo’n 4.000 lopers namen dit jaar deel aan de zevende editie van de Rabobank Roermond City Run. Het loopfestijn bestond wederom uit diverse lopen van verschillende afstanden die deels door de historische binnenstad van Roermond voerden. De uitstekende weersomstandigheden, het brede deelnemersveld en het talrijke publiek zorgden ervoor dat de deelnemers er een ware recordrace van hebben gemaakt. Zowel bij de dames en heren sneuvelden de parcoursrecords.

#CityRun#City #Run #Holland #2017 #PhotoCord #Photo #fotografie #Sjoonfoto #Roermond #Limburg
Binnenkort meer foto’s op www.sjoonfoto.nl

De Rabobank Ten Miles werd bij de heren gewonnen door Emmanuael Kiprono uit Kenia in een tijd van 46.14. Deze tijd betekent een verbetering van het parcoursrecord uit 2015 van 46:23 van Aleme Zeduwe Mekonen. Hij werd direct gevolgd door Paul Muchemi Mania uit Kenia (47:20) en Daniel Kimoi (47:24). Bij de dames won Thabitha Wambui Gichia in een tijd van 53:13. Een verbetering van het parcoursrecord van vorig jaar met 15 seconden. Zij werd op de voet gevolgd door Eunice Mumbuka Kioko (53:14) en Maryanna Wanjiru (53:19), die eveneens het parcoursrecord verpulverde.

Dit jaar was er voor de derde keer een Talentenrun over een afstand van vijf kilometer. Deze loop is bedoeld voor aankomende topatleten in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar. De editie van 2017 werd gewonnen door Jack MacGabhann uit Venlo in een tijd van 15:26. Hij werd gevolgd door Thomas Creemers uit Elst en Maarten Plaum uit Limbricht. Bij de dames ging de talentenprijs naar Floor Doornwaard uit Heerde in 16:52.

Daarnaast werd er ook nog gestreden om de winst bij de 400 m Bambinorun, de Kidsrun in drie leeftijdscategorieën en de Rabobank Ten Miles. U vindt alle uitslagen van deze zevende loop op www.roermondcityrun.nl.

Nieuw dit jaar was de eerste editie van de Rotary Goede Doelen Loop. Deelnemers konden bij hun inschrijving kiezen voor bijdrage aan Jeugdsportfonds Limburg of Basissport Limburg. Ieders bijdrage was volkomen vrij en gaat voor 100% naar het gekozen doel! Op 17 mei maakt Rotary Roermond het eindbedrag bekend.

We mogen terugkijken op een geslaagde editie van de Rabobank Roermond City Run. De organisatie dankt de deelnemers, alle vrijwilligers en het publiek voor hun enthousiaste bijdragen. Wij zien jullie volgend jaar graag terug bij de Rabobank Roermond City Run 2018!

De Rabobank Roermond City Run
De Rabobank Roermond City Run is een initiatief van Rotary Roermond. Deelname aan de Roermond City Run staat open voor recreanten van nagenoeg alle leeftijden. Daarnaast biedt de Roermond City Run tevens een podium aan jonge en aankomende topatleten.

De Rabobank Roermond City Run zal volgend jaar plaatsvinden op zondag 22 april 2018.

Foto: Cord Beckman

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>