Olympisch kampioene Brianna Rollins voor een jaar geschorst


(Rollins links op de foto)

Brianna Rollins, de regerend Olympisch kampioene op de 100mh, is voor een jaar geschorst. De Amerikaanse heeft drie ‘out of competition testen’ gemist en heeft daarom een schorsing van een jaar gekregen. Rollins miste de testen in de periode van 27 april 2016 tot en met 27 september. Telkens bleek zij niet op de plek waar ze had moeten zijn volgens haar gegevens in het whereabouts systeem. Zij neemt volledige verantwoording voor de straf.

De eerste test miste ze op 27 april 2016 toen de dopingcontroleur bij haar in Californië voor de deur stond om 7u08. Hij belde Rollins maar die was op weg naar het vliegveld om naar de Drake Relays te reizen voor wedstrijden. De controleur is vervolgens nog naar het vliegveld gegaan maar Rollins was al door de incheck.

De tweede en derde controle speelden zich af in september nadat Rollins al Olympische kampioene was geworden in Rio. Bij deze twee testen had ze eveneens thuis in Californië moeten zijn maar was ze in Florida en Atlanta. In allebei de gevallen betrof het extra reizen voor huldigingen vanwege haar Olympische medaille maar had ze haar wherabouts niet aangepast.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Als je het zo leest… lijkt ze volkomen onschuldig!! En ziet het er naar uit alsof het een bureaucratisch relletje is. Moeilijk te beoordelen dus….

    • Schuldig aan het niet nakomen van verplichtingen die voor enige andere gaan. 2 waarschuwingen volstonden niet. Een jaar schorsing is een flinke mats. Iemand die positief is en het weet, kan zo ook met 1 ipv 4 jaar wegkomen. En we zullen nooit weten of ze op die glorietripjes even flink wilde bijtanken, of gewoon zo in de wolken was dat ze haar administratie vergat te doen.
      Erg hoor, dat een Olympisch kampioen niemand bereid vindt bij te staan in dat soort rompslomp. Nergens een welwillende manager te vinden natuurlijk.