Helden van toen, Marian Freriks: ‘Bezig aan mijn tweede hardloopleven’

In de rubriek ‘Helden van toen’ komen oud-sporters aan het woord die van betekenis zijn geweest voor de Twentse sportwereld. Vandaag Marian Freriks (55), zevenvoudig Nederlands kampioen hardlopen die tegenwoordig onder meer activiteitencentrum De Wilgenweard runt.

Marian, hoe gaat het?
“Heel goed. Ik heb een mooie volle agenda. Zo heb ik mijn werkzaamheden bij feest- en activiteitenlocatie De Wilgenweard, zit ik in de organisatie van de Strongmanrun en heb ik sinds januari mijn eigen bedrijf waarmee ik onder meer hardloopclinics geef.”

Heb je met al die bezigheden nog wel tijd om zelf nog hard te lopen?
“Ja, die balans probeer ik altijd te bewaken. De laatste tijd had ik genoeg ruimte over om echt weer eens serieus en lang te trainen voor een lange afstand. Op 8 april heb ik voor het eerst in 23 jaar weer eens een marathon gelopen, namelijk die van Rotterdam.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>