Jos Hermens: ‘De marathon moet veranderen’

Vrijwel alle stadsmarathons verlopen volgens hetzelfde stramien. De reden? De starre focus op een scherpe eindtijd. Atletenmanager Jos Hermens pleit er voor die eeuwige blik op de klok geregeld los te laten. ,,Het grote publiek wil spektakel.”

U verbrak in de jaren zeventig het uurrecord. Haalde in de jaren ’80 marathonlopers Carlos Lopes en Belayney Densamo naar Rotterdam, waar zij de stad een wereldrecord schonken. En u droomt hardop van een marathon onder de twee uur, het liefst in mei al met Eliud Kipchoge, bij de poging van Nike in Monza. En nu zegt u: ‘Laat los die tijd!’. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • dops ghislain

    Ja Jos moet ook veranderen . Laat de dames eens half uur eerder vertrekken , Dan geen mannen als haas eens kijken hoe dit gaat want op OSspelen en grote kampioenwedstrijden moet ze het ook alleen doen.