Inspirerende mini docu: Hoe Kathrine Switzer ervoor zorgde dat ook vrouwen marathons mogen lopen

In 1967 schreef Kathrine Switzer historie door als eerste vrouw ooit de marathon te lopen. Kathrine Switzer doorbrak daarmee een taboe dat vrouwen geen marathons konden lopen. Haar deelname aan de Boston marathon leverden beroemde beelden op. Zij deed namelijk illegaal mee aan de Boston marathon en tijdens de race heeft de racedirector Jock Semple haar nog hardhandig uit de wedstrijd proberen te halen. Maar de vriend van Switzer, die ook meeliep, wist dat te voorkomen, en Switzer ging door. De destijds 20-jarige Switzer haalde de finish in 4 uur en 20 minuten. En de cijfers 261 van haar startnummer werden een symbool.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>