Dafne Schippers heeft ‘ongekend groot gat’ te dichten

Zowel Dafne Schippers als haar concurrente Elaine Thompson luidde afgelopen weekend het seizoen in met een snelle tijd. Schippers maakte op Amerikaanse bodem indruk met 10,95, maar de Jamaicaanse was niet veel later in eigen land nog 0,20 sneller. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Mooi, de NOS spreekt van een ongekend groot gat en 0,20 seconden op de honderd meter is inderdaad een fors gat, maar Shericka Jackson loopt op de 200 meter bijna 3 tienden langzamer dan Dafne en dat heet dan in dit artikel iets langzamer.

 • inderdaad vreemd dat 2.0 als groot gat wordt gezien, en 3.0 als ‘iets langzamer’.

  Niemand opgevallen dat zowel Schippers als thompson op de 200 flink langzamer waren tov van hun 100m race?
  En schippers daarbij weer ”iets” sneller was ?

 • Het neemt niet weg dat het hele snelle seizoensopeningen zijn !

  Dafne heeft met haar nieuwe loopstijl vast nog wat stappen te maken wat haar alleen maar sneller kan maken.

  Ik kijk uit naar het nieuwe baanseizoen 🙂

 • De atlete zegt blij te zijn dat ze een goede meerkamp heeft kunnen draaien. ‘Blijkbaar kan ik dit. Ik hoop dat dit een stabiel niveau wordt. De vraag of ik niet louter moet gaan sprinten is nu wel uit de wereld, ook voor mezelf.’ Schippers verbeterde haar beste seizoensprestatie met de speer tot 41,47 en had ook worpen van 40,22 en 41,40. Nadine Broersen kwam in een andere groep tot een afstand van 47,48 en staat nu op de tiende plaats, verrassend hoog gezien de val op de horden.