Paul Visser en Carla Ophorst winnen SecureRun in Ameide

Paul Visser en Carla Ophorst hebben op de zaterdag van het Paasweekend de SecureRun in Ameide gewonnen, de derde wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Voor beiden was het de eerste overwinning in het circuit.


 
Na drie wedstrijden in het loopcircuit hebben er bovendien drie verschillende mannen en drie verschillende vrouwen op de hoogste podiumtrede gestaan. Het klassement, dat wordt opgemaakt aan de hand van de zes beste resultaten in de negen wedstrijden, ligt dan ook nog helemaal open. 
De 15 kilometers van Ameide waren voor de tweede keer uitgezet over een parcours van 5 kilometer, dus met drie passages van de midden in het dorp opgestelde start- en finishboog. Levendigheid alom dus op de route, zeker omdat de deelnemers aan de prestatielopen over 5 en 10 kilometer ook in het veld kwamen. 
 
Bij de mannen was de schifting snel gemaakt. Paul Visser, Henkjan den Braven, Arjan Kaashoek en Wouter de Bruin waren de snelste starters. Thuisloper Kaashoek had echter de Rotterdamse marathon nog in de benen en hield het halverwege ronde 1 voor gezien en voor De Bruin, die als derde zou eindigen, ging het tempo van de andere twee te snel. Visser en Den Braven bleven ongeveer vijf kilometer bij elkaar, maar daarna nam Tilburger Visser afstand. In 51.13, een persoonlijk record, liep hij onbedreigd naar de winst. Den Braven, winnaar van het eindklassement van het Grote Rivieren Loopcircuit 2016, was de nummer twee in 52.36.
‘Een super mooie tijd’, zo was de winnaar blij met zijn prestatie. ‘Zeker met deze wind. Als die tegen stond ben ik steeds een stukje in het rood gegaan. Daarna kon ik er weer van herstellen.’ Paul Visser heeft zich voorgenomen om, na een moeizame start van het seizoen, een sterk klassement te lopen in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.
 
Carla Ophorst deed in Ameide voor de eerste keer mee in een wedstrijd van het loopcircuit. De veelvoudig Nederlands kampioene genoot van de omgang door de Alblasserwaardse polder. ‘Vooraf vroeg ik me af wat ik ervan moest verwachten, maar het is een prachtige ronde’, vond ze. In ontspannen tred liep ze naar een fraaie eindtijd van 59.57. ‘Als het een gecertificeerd parcours was geweest had ik mijn Nederlands record voor masters verbeterd’, zo schetste ze haar prestatie.
Renata Haring liep lang achter Ophorst op de tweede plek, maar werd in de laatste ronde nog voorbij gestoken door Anne Zijderveld: 1.02.26 om 1.02.40.
 
Alle winnaars in alle categorieën: Paul Visser (Msen), Ali Shugul (M35), Erik Klooster (M45), Adrie Faes (M55), Anne Zijderveld (Vsen), Renata Haring (V35), Carla Ophorst (V45), Peter Pollemans (M 10 km), Anja van Vliet (V 10 km), Yannick Smits (M 5 km), Annick van der Born (V 5 km), Sem Schoester (jongens 2009-2010), Marilou van der Grijn (meisjes 2009-2010), Milan Raes (jongens 2006-2008, Noor van de Hoef (meisjes 2006-2008), Arjen Schippers (jongens 2004-2005), Lieke van de Hoef (meisjes 2004-2005). Uitslagen en standen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.
 
De volgende wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is de Krakelingenloop in Heukelum op 20 mei.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>