Nederlander loopt marathon van Pyongyang

Ondernemer en reclamemaker Erik Hensel was afgelopen week in Noord-Korea om de marathon van Pyongyang te lopen. Hij was blij toen hij gisteren weer over de grens was. „Na Noord-Korea voelde zelfs China als een opluchting.”

Door de voortdurende stroom staatspropaganda heen ving hij af en toe een glimp op van de oplopende spanningen in het land. „We reden per bus in de richting van de grens met Zuid-Korea, en zagen tanks en militaire troepenverplaatsingen. Niemand bezit daar een auto – iedereen verplaatst zich per paard of scooter -, dus het is een raar gezicht als je opeens al die voertuigen ziet rijden. We vroegen aan onze gids: is dit normaal? Nee, zei hij. Je voelde dat er iets aan de hand was.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>