Wetenschappers onthullen oorzaak van losrakende schoenveters

Wetenschappers hebben voor het eerst aangetoond waarom schoenveters zo vaak weer losraken na het strikken. Doordat mensen tijdens het lopen bij iedere stap met hun schoenen op de grond stampen, worden er subtiele krachten uitgeoefend op gestrikte schoenveters, die daardoor steeds losser komen te zitten.

Verder wippen de uiteindes van de veters omhoog tijdens elke pas, waardoor de knoop in de strik ook nog eens heel langzaam uit elkaar wordt getrokken.
Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the Royal Society B. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • 1. Als je veters losraken heb je ze niet goed gestrikt!
    2. Ik vind het ook niet gek dat ze soms losraken als je ziet dat sommige mensen aan beide zijden van hun schoen nog een halve meter veter mee laten flapperen! Dan treedt toch ├ęcht regel 1 in werking!