Leen’s loopweersverwachting voor het Rotterdam weekend: Warme zondag

Het was vandaag wisselend bewolkt. De matige wind kwam uit het westen tot noordwesten. Het werd 14 graden. Komende avond en nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden. Er kan hier en daar nevel of mist ontstaan bij weinig wind. Het koelt af naar 5 graden.
 
Morgen zijn er eerst wolkenvelden, maar in de loop van de middag breekt de zon goed door. Het blijft overal droog en er staat nauwelijks wind. De temperatuur komt uit rond de 14 graden. In de nacht van zaterdag op zondag is het helder en koud. Er staat nauwelijks wind. De minimum temperatuur komt uit op 4 graden.
 
Zondag wordt een stralend zonnige dag. Er is geen of nauwelijks bewolking en de zon zorgt ervoor dat de temperatuur snel kan oplopen. Later in de middag wordt de maximum temperatuur van 19 à 20 graden bereikt. De wind is zwak tot matig hoofdzakelijk uit een zuidelijke richting.
 
Nog enige details voor de marathon. Bij de start om 10.00 uur is het rond de 12 graden. Om 12.00 uur wijst de thermometer zo’n 15 graden aan. Als de laatste atleet de finish passeert is het ongeveer 19 graden. De luchtvochtigheid daalt van 80% bij de start naar 50% in de loop van de middag. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Eerst uit het zuiden tot zuidoosten, in de middag uit het zuiden tot zuidwesten. Op beschutte plaatsen in de stad zal het door de felle zon nog wat warmer aanvoelen! Iedereen heel veel succes.
 
Begin volgend week is het een stuk koeler en naarmate de week vordert neemt de kans op enkele buien toe. In de middag maximaal 12 graden.
 Meer informatie over het weer kunt u vinden op de site:  www.leendekoning.nl
 
Op deze site zijn ook de actuele waarnemingen in Nieuwerkerk a/d IJssel te volgen.
 
Iedere 5 minuten is daar een update!
 
De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>