Het koninginnenleven van een Axelle Dauwens

Axelle Dauwens ruilde België in voor Denemarken om er nieuw leven in haar sportcarrière te blazen. Je kan haar herbronning volgen op Knack.be.

Atleet zijn heeft mijn leven compleet veranderd. Ik beleef dingen waar mijn leeftijdsgenoten alleen maar van kunnen dromen. In 8acht jaar tijd ben ik in een sneltempo geëvolueerd van een internaatmeisje in een West-Vlaams ‘boerengat’ tot een universiteitsstudente in een Oost-Vlaamse ‘cultuurstad’. Daarnaast maakte ik ook nog een reis om de wereld, en dat allemaal in functie van mijn atletiekcarrière. Over die ‘reis om de wereld’ wil ik het even hebben.

De twee redenen waarom een atleet vaak in het buitenland vertoeft, zijn trainingsstages en om wedstrijden te lopen met internationale concurrentie: wedstrijdritme opdoen, heet dat dan. Atletiek is een mondiale sport, wedstrijden en kampioenschappen worden over de hele wereld georganiseerd. De tweede reden is: trainingsstages. Afgezonderd trainen in de ideale omstandigheden. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>