Turkse verliest gouden plak na “verdachte schommelingen” in bloedpaspoort

De Turkse atlete Gamze Bulut verliest haar gouden medaille van de 1.500 meter op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Dat maakte de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) woensdag bekend. De 23-jarige Bulut liet in haar biologisch paspoort verdachte schommelingen optekenen en wordt voor vier jaar geschorst. De gouden medaille gaat nu naar Maryam Yusuf Jamal, uit Bahrein. Lees verder op GvA.be

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • “Bulut won in 2012 in eerste instantie zilver op de 1.500 meter. Ze eindigde immers achter haar landgenote Asli Cakir Alptekin. Die werd op haar beurt echter voor acht jaar geschorst nadat ze betrapt werd op bloeddoping. Ook de nummers 7 en 9 uit de olympische finale, de Russinnen Ekaterina Kostetskaya en Natallia Kareiva, zijn ondertussen geschorst wegens het gebruik van verboden middelen. Bovendien kwam vorige week de Zweedse (met Ethiopische roots) Abeba Aregawi, de vijfde uit de finale, in opspraak in een nieuwe dopingaffaire.

    Ik ben geen 1500 meter kenner of liefhebber maar volgens mij is de 1500 meter afstand geen ‘schone’ tak van sport. Als ik het zo lees is het doping gebruik nog erger dan in het wielrennen……