Marti ten Kate, al 28 jaar ‘de snelste’ Nederlander in Rotterdam

Marti ten Kate heeft al 28 jaar de snelste tijd van een Nederlander op zijn naam staan in de marathon van Rotterdam. In 1989 noteerde hij een tijd van 2u10’04”. Hier kwamen Greg van Hest en Kamiel Maase in 1999 heel dicht bij maar ook toen bleef de tijd van Ten Kate staan. Greg van Hest noteerde na een spannende finale 2u10’05” en Kamiel Maase volgde drie seconden later 2u10’08”. Komende editie gaan Nageeye, Butter en Choukoud proberen de tijd van Ten Kate uit de boeken te lopen. Ze willen zelfs nog iets sneller, een sub 2u10′. Bij de NOS vertelde Ten Kate enkele jaren geleden over zijn tijd en stijl waarmee hij die 2u10’04” destijds liep.

Bestel hier het boek van Marti ten kate: Oerend Hard

Ter gelegenheid van Marti’s 50ste verjaardag verscheen het boek ´Oerend Hard´. In ‘Oerend Hard’ blikt Marti terug op zijn eigen loopcarriëre. Het 256 pagina´s tellende boek bevat bovendien tal van anekdotes, foto’s en statistieken uit Marti’s eigen plakboeken.

Marti ten Kate hield niet van, zoals hij het zelf noemde, het grijze lopen. Hij trainde hard óf hij trainde rustig. Het grijze lopen daar tussenin bestond voor hem niet. En zo liep hij ook tijdens wedstrijden. Hij gaf kleur aan de wedstrijden en was een veelzijdig atleet die, zeker later in zijn carrière, trainingsweken van boven de 200 kilometer niet schuwde. Ten Kate’s passie voor het hardlopen begon in 1975. Marti zet, na een zeer pijnlijke voetbalnederlaag in Hardenberg, zijn eerste stappen op de atletiekbaan. De eerste jaren van zijn carrière lag de nadruk op de steeple. Later verlegt hij zijn aandacht naar de weg om uiteindelijk uit te komen bij de marathon. In ‘Oerend Hard’ blikt Marti terug op zijn eigen loopcarrière. Het 256 pagina’s tellende boek bevat bovendien tal van anekdotes, foto’s en statistieken uit Marti’s eigen plakboeken.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>