Koen Naert: ‘Ik wil de derde Belg worden die in Rotterdam een sub 2u10 noteert’

Koen Naert is in voorbereiding op de Rotterdam marathon. De 27-jarige Naert heeft een persoonlijke record van 2u10’31” en wil graag onder de 2u10′ duiken. Als de Belgische atleet hierin slaagt, is hij de derde Belg in de historie van Rotterdam. Want daar waar nog geen enkele Nederlander een sub 2u10′ noteerde, slaagden daar 2 Belgen wel al in. De eerste Belg was Armand Parmentier die in 1983 een tijd van 2u09’57” noteerde. Hij werd daarmee vierde in de race. In 1994 dook opnieuw een Belg onder de 2u10. Vincent Rousseau noteerde 2u07’51” en pakte daarmee zelfs de overwinning. We spraken Naert na zijn laatste test in Venlo.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Het is België trouwens de afgelopen 22 jaar niet gelukt onder de 2:10.30 te lopen, terwijl 6 Nederlandse atleten dat wel lukte (Kamiel Maase, Michel Butter, Greg van Hest, Luc Krotwaar, Abdi Nageeye, Bert van Vlaanderen). Dus geen valse suggestie wekken dat België betere marathonlopers heeft (of had)…

  • Jan Van Hollebeke

   Met Vincent Rousseau had België de snelste marathonloper met 02:07:20 gelopen in Berlijn 1995 – hors catégorie en 60″ sneller dan snelste Nederlander ooit – maar ik hoop vooral dat de “drie musketiers” en die snelle Belg vooral samenwerken volgende zondag om sub 2:10 chrono te halen …Wat zal nodig zijn want dergelijke tijden lopen is allesbehalve evident. Globaal gezien staan het Belgische en Nederlandse marathonlopen op een gelijkwaardig niveau , als je het mij vraagt.

   • de mosterd voor die mooie 2h07:20
    haalde rousseau in de winter in de cross,won 8x de cross cup liep minstens 12 zware veldlopen in de wintermaanden.en dan naar de piste waar hij prachtige tijden liep.1500m 3m36
    5000 13m10
    10.000m 27m23
    deze tijden moet men minstens benaderen ,wil men ruim onder de 2h10 komen

  • dat klopt inderdaad,maar ik had het over het nederlands en belgisch marathonwereldje.de cross in belgie leeft nog maar de baan atletiek is op sterven na dood.officeele meetings waar een 5000 op het programma staat met 7 starters ,waar soms de helft master is zijn geen zeldzaamheid.ik heb toch altijd gedacht dat men eerst goede chronos op de 5 en 10000 moest kunnen lopen om dan aan de marathon beginnen.de kenianen van niveau 2h3 die je aanhaalt lopen fluitend 26m de 10000m,
   zijn er bij de belge en nederlanders lopers die 28m laag hebben gelopen zo ja dan zie ik 2h9wel mogelijk .naert zie i wel in de buurt komen.als het weer nog mee zit word het een interessante wedstrijd.

 • Rudi
  meer en meer Kenianen slaan de baan gewoon over,omdat er op weg veel meer geld te verdienen is. Iemand als wereldrecordhouder Kimetto liep maar ooit 1 x een 10000 meter in 28.30. zeggen dat dit mannen zijn van 26 klopt dus helemaal niet. En zo zijn er een heel aantal mannen wat nooit een pistewedstrijd liepen.

  • je hebt gelijk, de tijd dat ze die jongens naar huis stuurden met een koffiezetje en een waarde bon van de plaatselijke sportwinkel is reeds lang voorbij.deed net hetzelfde moest ik in dezelfde situatie zitten.dat de toppers zoals kimetto niet in staat zijn om op de baan 26m te lopen,daar twijfel ik aan ,anders is het technisch niet mogelijk om 2h2m te lopen op de marathon.
   over prijzengeld gesproken,lees net in de krant dat hazard,belgisch voetballer,350.000€ per week is aangeboden om zijn kontrakt te verlengen.toch niet normaal.
   ga in de zon zitten en kijk uit naar zondag