Keniaanse topzes bij WK cross, goud Cheptai


foto: Roger Sedres for IAAF

Irene Cheptai is in het Oegandese Kampala wereldkampioene cross geworden. De Keniaanse liep in de slotfase van de wedstrijd over circa acht kilometer weg bij drie landgenotes. Al snel vormde zich een groep van acht atletes, onder wie de complete Keniaanse delegatie van zes vrouwen. Halverwege de wedstrijd waren er nog vier koplopers over: Alice Nawowuna, Lilian Rengeruk, Faith Kipyego en Cheptai. Lees verder en bekijk het verslag op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Grote overmacht van de kenianen op dit onderdeel.
    Alleen liepen de vrouwen in het kader van gender gelijkheid ook 10 km…
    en niet de vermelde 8 km, dit was vroeger het geval dit jaar dus niet meer.