René van Zee: Op weg naar het WK Cross in Kampala [dagboek, deel 4]

De vierde dag van het project WK Cross in Kampala stond in het teken van de vlucht van Nairobi naar Kampala. De volgende morgen kon ik me accrediteren, waarna ik het parcours van het WK Cross ging bekijken. In al die 29 maal dat ik het WK Cross live volg, heb ik nog nooit meegemaakt dat alle hotels 5-10 minuten lopen van het parcours liggen….

Het grasparcours lag er goed, misschien wel te goed bij. Het is vlak met drie moeilijke passages: een heuvel, een zeer diepe sloot en twee boomstammen. Dit gaat betekenen, dat het een zeer snelle wedstrijd gaat worden. Het is behoorlijk warm, weliswaar niet zo warm als het WK Cross 2007 in Mombasa, maar het zullen zeker geen gemakkelijke omstandigheden worden.

Spanje is vertegenwoordigd met een volledige ploeg, die vandaag al trainde op het parcours. Waarom het in dat land wel lukt dit voor elkaar te krijgen en in Nederland niet is voor mij een raadsel. Maar als het al niet lukte in Sardinië, met een volledige ploeg twee jaar voor het EK Cross in Tilburg aan de start te komen, is dat een moeilijk verhaal binnen de cross in Nederland . Misschien lukt het over twee jaar wel in Denemarken, waar het volgende WK Cross wordt gehouden. De organisatie in Oeganda is heel onervaren, maar is bijzonder vriendelijk en behulpzaam en doet er alles aan om dit WK Cross tot een succes te maken.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>