Miriam van Reijen start in Alpe d’Huez Triathlon

Miriam van Reijen heeft haar deelname aan de Alpe d’Huez Triathlon bevestigd. Van Reijen won er vorig jaar de duathlon en zal dit jaar zowel de duathlon als de triathlon doen.

“De Alpe d’Huez Triathlon wordt mijn eerste hele triathlon ooit. In de duathlon heb ik wel al diverse LD duathlons gedaan maar nog niet in de triathlon. Zodra ik op de fiets zit, voel ik meer weer thuis. Voor nu zijn mijn grootste zorgen dat ik niet in een ijsklontje verander in water.”

“Wedstrijden met veel klimmeters liggen me goed. En ik denk dat juist het parcours van de Alpe d’Huez Triathlon, een parcours voor mij is. Vooral met het laatste deel waar je flink moet klimmen. Mijn droom is om een stevige fietsrace te hebben, waarbij ik genoeg energie over heb om in minder dan een uur de Alpe D’Huez te beklimmen. En dan met een stevige run te finishen. Om dit te bereiken zal ik ver uit mijn comfort zone moeten.”

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Miriam geeft het zelf al aan, dat onderkoeling haar grootste angst is!
    Dit vraagt dus zowel om een goede voorbereiding voor het zwemmen in koud “openwater” als de juiste keuze voor een preventieve zwemoutfit, Maar ze is een ervaren atlete die zich ongetwijfeld goed specifiek gaat prepareren voor het zwemonderdeel,
    Toi , toi Miriam.

  • De Alpe d’Huez triathlon longue distance is een schitterende wedstrijd. In 2011 heb ik deelgenomen aan dit fantastische evenement. Helaas was het toen koud en regenachtig, maar met de ‘klimmetjes’ kunnen de meesten zich goed warm fietsen. Een vriend van mij lukte dat helaas niet. Hij kreeg het pas warm tijdens het lopen, haha. Het zwemmen in het 13 a 14 graden ‘warme’ stuwmeer was een mooie belevenis! Succes ermee en geniet ervan!

  • Tja in koud water zwemmen is altijd wel wat risico. Ik heb vooral moeite met ademen dus ga morgen al eens buiten zwemmen want heb volgende maand ook mijn eerste tri al.

  • Ik zou het zwemgedeelte overslaan en dan met de organisatie onderhandelen over compensatie in de vorm van een stukje extra fietsen of hardlopen.

  • Nee joh, gewoon eerst een frisse duik nemen. Ze doet eerder die week al een duathlon. Twee duathlons in een week tijd is veel te belastend 😉 Triathlon is ook 3 keer beter dan duathlon, toch?! 😛