Susan Krumins maakt debuut halve marathon bij de Venloop

Susan Krumins foto Karel Delvoye
(Foto: Karel Delvoye)

De Nijmeegse Susan Krumins zal bij de Weir Venloop op zondag 26 maart haar debuut maken op de halve marathon. De 30-jarige atlete werd afgelopen zondag in Schoorl Nederlands Kampioen op de 10 km in een toptijd van 31.43 minuten, slechts twee andere Nederlandse atletes waren ooit sneller. Afgelopen jaar won ze in haar eigen stad de Zevenheuvelenloop en werd ze bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro achtste op de 5000 meter. Susan zal samen met enkele zeer sterke Keniaanse atletes een aanval doen op het in 2010 door de Zweedse Isabellah Andersson gelopen parcoursrecord van 70.02 minuten.

De organisatie is tevens verheugd dat de winnares van vorig jaar, de Keniaanse Perendis Lekapana, zal terugkeren naar Venlo om haar titel te verdedigen. Vorig jaar passeerde ze in een tijd van 70.34 minuten de finish op de Parade maar inmiddels heeft ze haar persoonlijk record in het Oostenrijkse Wachau aangescherpt tot 69.49 minuten. Een Keniaanse met eveneens een persoonlijk record van 69.49 minuten is Antonina Kwambai, zij won in januari onder niet al te gemakkelijke omstandigheden de halve marathon van Santa Pola. Outsiders voor een podiumplaats zijn de Keniaanse atletes Maryanne Wanjiru (in 2016 won ze in 70.13 minuten de halve marathon bij de Paderborner Osterlauf), Naom Jebet (70.28 minuten) en de in Denemarken woonachtige Sylvia Medugu (71.14 minuten). 

Bij de Nederlandse vrouwen zullen naast Susan Krumins ook Jill Holterman (6e bij het NK 10 km in Schoorl), Inge de Jong, Marcella Herzog, de Limburgse Renée Vranken (vorig jaar liep ze in Venlo een tijd van 76.10 minuten), Jessica Oosterloo, Jacelyn Gruppen en Pauline Claessen van start gaan.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>