Geen EK indoor voor Renaud Lavillenie

"IAAF World Indoor Championships - Day 1"

Renaud Lavillenie komt dit indoorseizoen niet meer in actie. De wereldrecordhouder heeft een onwillige hamstring en heeft in overleg met zijn trainer besloten om de rest van dit seizoen te schrappen. Lavillenie mist daardoor ook het EK indoor dat in het eerste weekend van maart in Belgrado wordt gehouden.

De Fransman kampte eerder dit jaar al met een dijbeenblessure. Eind januari maakte hij zijn rentree en leek hij op de goede weg te zijn. Een week later kreeg hij echter last van zijn hamstring. Zijn trainer Philippe D’Encausse gaf in de Franse media aan dat het onverstandig is om nu risico’s te nemen. Lavillenie zal eerst rust nemen en zich daarna gaan voorbereiden op het outdoorseizoen. Met het WK in London in het vooruitzicht wordt dat een belangrijk seizoen voor Lavillenie. Hij heeft namelijk alle belangrijke titels al eens gewonnen, op één na: de wereldtitel outdoor.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>