Stella Jongmans over haar carriere

Stella Jongmans was een van de grote namen in de Nederlandse atletiek van de jaren negentig. De middenafstandloopster werd vaak in één adem genoemd met Ellen van Langen. Maar waar Van Langen een Olympische titel op haar erelijst bijschreef, bleven de successen van Jongmans beperkt tot nationale titels en internationale ereplaatsen. Ze won één internationale medaille: zilver bij het EK indoor.

Tegenwoordig is Jongmans forensisch rechercheur bij de politie. Ze was te gast bij De Perstribune, beluister hier het interview.

Op YouTube zijn niet veel beelden van races te vinden maar hieronder een 800m race in Gent. Stella loopt in het groen/zwarte tenue:

Jongmans wint in Kerkrade

Jongmans, Mutola en Van Langen in 1 race:

Stella Jongmans in de Mars reclame:

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>