Marathon van Parijs met lymfoedeem

Ingrid Tuinstra (51) uit Heemskerk is een echte doorzetter. Negentien jaar geleden werd lymfoedeem voor het eerst zichtbaar bij haar. Toch weerhoudt deze aandoening haar er niet van om te sporten. Sterker nog: Ingrid loopt in april de marathon van Parijs.

De Heemskerkse is moeder van vijf kinderen. ,,Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik een opgezet been. Het was dik en voelde stram aan. Negentien jaar geleden was er weinig over bekend, dus ik vroeg mijn verloskundige wat het was en of het kwaad kon. Zij vertelde dat het vocht was en dat het vanzelf over zou gaan.’’ Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>