Ex-sprinter Frimpong, via Ghana en de Bijlmer naar de Olympische Spelen?

Hij is geboren in Ghana, groeide deels op in de Amsterdamse Bijlmer en gaat nu in de VS de deuren langs om luxe stofzuigers te verkopen. En in 2022 wil Akwasi Frimpong als eerste Ghanees naar de Winterspelen als skeletonner. Het verhaal van Frimpong doet een beetje denken aan de film Cool Runnings (1994), geïnspireerd op de Jamaicaanse olympische bobsleeploeg uit 1988.

“Ik wil de eerste Ghanees worden die op een slee naar beneden gaat. Met 120, 130 kilometer per uur, vijf centimeter met je kin van het ijs”, vertelt Frimpong tijdens een kort bezoek aan Nederland, terwijl hij in voorbereiding is op de WK in Königssee volgende week. Bekijk hier de reportage

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>