Nafi Thiam klopt drie mannen en wint driekamp op indoormeeting in Parijs

Olympisch kampioene Nafi Thiam is het winnen nog niet verleerd. Op een indoormeeting in Parijs won ze de driekamp (verspringen, kogelstoten en 60 meter horden). Ze nam het niet alleen op tegen twee vrouwen, maar klopte ook drie mannelijke atleten én verbeterde haar persoonlijk record in het kogelstoten.

Voor Nafi Thiam kon 2017 niet beter starten. Ze nam deel aan een gemengde driekamp in Parijs en pakte meteen de zege. Mannelijke meerkampers Kevin Mayer, Gaël Querin en Bastien Auzeil moesten de duimen leggen voor de Belgische atlete. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • kees sluys

  Nepnieuws – nu ook in de atletiekverslaggeving.
  Geen redelijk mens die dit gelooft, toch wordt hier plompverloren meegedeeld dat Thiam beter was dan de drie mannelijke atleten (van wie we geen resultaten te zien krijgen).
  Een blik op de IAAF-pagina leert meer.
  Ja, Thiams puntentotaal was hoger dan dat van de mannen.
  Maar dat is nog geen ‘kloppen’.
  Bij de IAAF worden beide driekampen ook niet met elkaar in verband gebracht.

 • Het zou natuurlijk gewoon kunnen kloppen, waar Thiam 6.32 springt moet een man voor hetzelfde aantal punten 7.56 springen. Idem kogel, voor een zelfde puntenaantal moet er 16.53 gestoten worden. Een goede zevenkampster zal dit altijd winnen van de mannen.

 • Natuurlijk is Olympisch zevenkamp kampioene Nafissatou Thiam een topatlete waar we nog veel van zullen horen in de nabije toekomst. Maar net als Kees aangeeft, is het totaal niet realistisch om haar prestaties te vergelijken met de mannelijke collega atleten, daar heeft “moeder natuur” al wel een stokje voor gestoken. Persoonlijk denk ik bovendien dat de vrouwen ook helemaal niet bezig zijn met die “prestatie vergelijking” en hebben ze dat ook niet nodig om waardering te krijgen van de echte atletiekkenners en liefhebbers voor de door hen geleverde prestaties.

  Bert Vreeswijk

  Bert Vreeswijk