Een marathon klimmen, glijden, plonsen en waden

Wat doet een marathonafstand met je als je die traplopend, glijdend en wadend aflegt, vraagt het tv-programma Galileo zich af. 22 proefglijders proberen het uit voor de lol.
Maaike Kraaijeveld 08-02-17, 22:17 Laatste update: 22:18

De vochtige, tropische warmte in het Tikibad in Duinrell slaat tegen de ramen. In het water bij de groene en de blauwe glijbaan staan 22 ‘marathonglijders’ te popelen tot Maarten van der Weijden het startschot geeft. De zwemkampioen heeft de glijbanen net zelf even uitgeprobeerd en vindt ze eigenlijk helemaal ‘niet zulke rustige familie-glijbanen’. ,,Je botst nogal eens tegen de wanden.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>