RIVM: ‘color runs’ slecht voor je gezondheid

ColorRun_770_LV

Het RIVM raadt het gebruik van kleurenpoeders tijdens evenementen “vanuit gezondheidskundig oogpunt” af. Tienduizenden mensen doen jaarlijks mee aan evenementen zoals The Color Run, waarbij kleurpoeders over hardlopende deelnemers worden gegooid. Maar dat is niet zonder risico’s, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid in een adviesrapport. The Color Run adverteert met ‘gezond en gelukkig’, maar volgens het RIVM kun je het voor je gezondheid beter niet doen. Het rapport spreekt over mogelijke luchtwegklachten, oog- en huidirritatie. Lees verder op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>