EK limietpogingen Thijmen Kupers en Vincent Hazeleger bij 2e Indoor Track Special in Omni Sport

Zondag 15 januari organiseert Team Sotra zijn 2e Indoor Track Special. Stonden er op de 1e I.T.S. alleen rondbaannummers op het programma, op de 2e editie staan er ook sprint- en hordenonderdelen op het programma. 

22-02-2014 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Met de organisatie van deze 2e  I.T.S. komt Team Sotra wederom tegemoet aan de wens van vele atleten om, op de enige atletiek rondbaanaccommodatie die Nederland rijk is, een unieke wedstrijd neer te zetten. Dat in een behoefte wordt voorzien is klip en klaar: binnen 6 dagen na opening van de inschrijving waren alle startplekken op de 200m, de 400m en de 800 meter al volledig bezet.  De organisatie van de wedstrijd heeft het chronoloog wat opgerekt om meer atleten op die rondbaannummers een startmogelijkheid te geven.   

De atleten zijn aan zet geweest en hebben met zo’n 450 deelnemers laten zien veel zin te hebben in deze wedstrijd.  Onder hen ook een flink aantal toppers zoals 800m atleet Thijmen Kupers (Team4Mijl). Kupers, die afgelopen zomer de Olympische Spelen in Rio met een persoonlijk beste prestatie van 1.45.23 op een haar na miste, gaat op de 2e ITS een eerste poging doen om de EK indoor limiet van 1.49.00 te slechten. Dit toernooi zal van 3-5 maart gehouden worden in Belgrado (Servië). 

Ook 1500m atleet Vincent Hazeleger heeft een limietpoging aangekondigd voor het EK. Hij zal voor een geslaagde poging een tijd van 3.42.00 op de klokken moeten brengen. Op de 60m horden zijn bij de vrouwen Eefje Boons en bij de mannen Koen Smet de blikvangers. Ook zij zijn potentieel EK-kandidaat evenals Tony van Diepen die op de 400m van start zal gaan. Verder zijn er enkele sterke, jonge atleten  present op de 2e ITS, zoals o.m. Lieke Klaver, Marijke Boogerd, Joris van Gool, de sprint/horden atleten van Team Sotra Roelf Bouwmeester en Nick Smidt, Elvis Afrifa, Danaïd Prinsen, Maayke Tjin-A-Lim, Inge Drost en de meerkampers Rik Taam en Emma Oosterwegel.

De organisatie is van plan om er op 15 januari a.s. een goede en mooie wedstrijd van te gaan maken! Voor alle onderdelen wordt voor de beste prestatie een prijs beschikbaar gesteld door Runners World Apeldoorn. De gehele dag kunnen atleten voor medische ondersteuning terecht bij medewerkers van Trainings- en Therapie Centrum Isokin. 

Alle informatie over de Indoor Track Special is te vinden op de website van TeamSotra.nl

Wie de Indoor Track Special op 15 januari  wil bezoeken kan dat gratis doen. Sotra heft namelijk geen entree voor publiek. De sprint- en hordenonderdelen staan van 10.45 – 15.30uur geprogrammeerd. Daarna is het tot 20.30u de beurt aan de rondbaanonderdelen.  Op de website van Team Sotra staat ook informatie over het Sprint/Horden Team en de rol die de Stichting heeft als RTC (Regionaal Trainings Centrum) voor deze en de mila disciplines.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>