Unieke run ter nagedachtenis aan Cruijff krijgt dit jaar groots vervolg

Cruyff Foundation 14K
foto: Femmy Weijs

Vorig jaar bedacht Losse Veter ter nagedachtenis aan Johan Cruijff een speciale run van 14 kilometer door Amsterdam, langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische voetballer. Op 25 april, de dag dat hij 69 werd, vond de eerste editie plaats waar slechts 100 lopers aan deel mochten nemen. Dit jaar krijgt deze Cruyff Foundation 14K Run een groots vervolg.

Cruyff Foundation 14K
foto: Femmy Weijs

De run vindt opnieuw plaats op 25 april. Start is bij de Arena en de route loopt onder andere langs Betondorp, verschillende Cruyff Courts en andere plekken die herinneren aan Cruijff. De loop eindigt bij het Olympisch Stadion. Het is geen wedstrijd, maar een social run ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden voetballer en een manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff.

5K Run, business run en kidsloop
Naast de 14K Run wordt er ook een 5K Run, een Business Run en een speciale Kids Run georganiseerd. De start en finish van de 5K Run en de Kids Run is in de Amsterdam ArenA. De opbrengsten van de diverse runs en alle bijbehorende acties komen volledig ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>