Drie top 10 klasseringen voor TDR in Egmond

Het eerste hoogtepunt van het nieuwe jaar is de mooie heuvelachtige halve marathon van Egmond. Dit jaar mochten 11 TDR-atleten zich over 21,1 kilometer mengen in een sterk bezet veld. Als hoogtepunt drie top 10 klasseringen, Michel Butter 7e, Ronald Schroër 9e en Jill Holterman 8e.

IMG_2141

7e en 9e plaats voor Butter en Schröer
Butter heeft na een aantal maanden goed trainen een flinke verkoudheid onder de leden gehad, waardoor hij zijn doelstelling voor deze halve marathon heeft moeten bijstellen. Bij de beste Nederlanders finishen was een reëel doel voor de kersverse sportman van Castricum. Ronald Schroër heeft de laatste maanden daarentegen laten zien dat hij in een hele goede vorm steekt. Hij was dan ook zeer gretig en gebrand om te laten zien wat er in het vat zat.

Het eerste deel op het strand komen de mannen door in een hele snelle eerste 3 kilometer van 8’48”. Schröer bevindt zich samen met, olympiër, Abdi Nageeye kort achter de gevormde kopgroep van Afrikaanse lopers. Vlak daarachter lopen Hoornweg, Butter en Van Schuerbeeck in een compact groepje. Na de harde start van de kopgroep moet Schröer na de kopgroep laten gaan. Butter heeft zijn wedstrijd erg goed ingedeeld en kan naar Schröer toe lopen. Na 8 kilometer gooit Butter er nog een versnelling in om de ijzersterke Schröer van zich af te krijgen en strijdt tot aan 17 kilometer met Ykolo Fhasa maar moet hem de laatste kilometers laten gaan. Butter finisht als 7e en is 2e Nederlander achter Abdi Nageeye. “Ik heb een goede wedstrijd neergezet en dat is belangrijk ondanks dat ik door ziekte een minder niveau had” aldus een zeer tevreden Butter. Een halve minuut achter Butter finisht Schroër als 9e en is 3e Nederlander, hij liep keurig constant door nadat hij Butter heeft moeten laten gaan. Dit resulteerde in wederom een topprestatie.

De Vries, die in het najaar van plan is te debuteren op de marathon, loopt een erg sterke halve marathon en laat zien op de goede weg te zijn voor komend najaar. Dankzij veel kopwerk en een goed tweede deel weet De Vries sneller te zijn dan ooit te voren in Egmond en finisht als 13e, met een tijd van 1:08. Ambroise Uwiragiye finisht daarachter in een vlakke race als 19e.
Simon Grannetia ging de wedstrijd in alsof het een harde training was. Grannetia deelde zijn race goed in door niet te veel energie te verspillen in het eerste stuk, zodat hij de rest van de race steeds kon versnellen. De Natuur- en Sterrenkunde student laat zien in goede vorm te verkeren door in een PR als 33e te finishen.
Sten Stoltenborg finisht op een 37e plaats. “Ik mistte de power door de duinen en op de bloedweg en ging al snel het zuur in. Ik had de vorm van de dag maar kon op de vlakke stukken wel doortrekken”, aldus Stoltenborg. Drie plekken achter de Hoofddorper finisht de geboren Castricummer Niels Gersonius op een 40e plaats.
8e plaats Holterman

Holterman knalde 2016 al uit met een hele sterke 6e plaats bij de lange cross in Soest. De snelste advocate van Nederland gooit er nog een schepje boven op in 2017 door te debuteren op de halve marathon. Holterman heeft de laatste weken erg goed getraind, “Jill is echt de strijd aangegaan, de aanvalslust was er zeker”, aldus de trotse trainer Hartensveld. De start ging hard en Holterman liep meteen mee met de kopgroep, maar in de duinen moest de atlete van AV Zaanlaad lossen en kwam alleen te lopen. Holterman hield zich goed staande en heeft gestreden voor wat ze waard was. Holterman finisht op een hele knappe 8e plaats in een tijd van 1:16. “Ik ben mega trots dat ik mijn eerste ‘halve’ al zo snel heb gelopen”, aldus een zeer tevreden Holterman.

Hittinger loopt een goed opgebouwde race en finisht als 20e in een persoonlijk record van 1:24. Door omstandigheden lag De Jong een half jaar uit de roulatie, maar ze is blij om weer mee te kunnen doen. De Jong komt als 21e over de finishlijn.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>